Wout Evers – Associate

Wout Evers

Na zijn middelbare school studeerde hij in 1970 af aan de Koninklijke Militaire Academie als Officier der Infanterie. Hij heeft 33 jaar met erg veel genoegen als officier gediend tot hij in 1998 de overstap naar het bedrijfsleven maakte en in de rol van consultant de rest van zijn beroepsmatige leven vervulde bij Capgemini.

Zijn tijd bij Defensie kenmerkt – naast de “normale” operationele- en staffuncties – een aantal bijzondere omstandigheden die de basis hebben gevormd voor Wout ‘s huidige kennis, kunde en ervaring.

Zijn tijd bij Capgemini begon als Senior Consultant bij het Defensieteam, maar na enkele jaren werd zijn aandacht getrokken door de toenemende publieke en politieke belangstelling voor “Public Security (PS)”, internationaal ook wel bekend als “Civil Protection (CP)”. Als Senior Managing Consultant heeft Wout aan een uitgebreid scala van PS/CP-gerelateerde thema’s voor (in)ternationale klanten zijn zeer gewaardeerde bijdrage geleverd.

Als docent van de Hbo-opleiding Integrale Veiligheid, aanvankelijk aan de Hogeschool Wageningen en later aan de Europort Business School (EPBS), geeft hij zijn kennis, kunde en ervaring met succes door.

Wout wordt gekarakteriseerd als integer en betrouwbaar. Een visionair, uitstekend coach en adviseur. Hij drukt zich gemakkelijk en helder uit in woord en geschrift. Is een sterke presentator, beschikt over een groot empatisch vermogen, doelgericht en ambitieus. Wout brengt denkpatronen in beweging en put veel voldoening uit het ontwikkelen van mensen en organisaties. Hierbij maakt hij gebruik van een resultaatgerichte instelling, een goed humeur en het vermogen onder druk creatieve en praktische oplossingen te bedenken.

Wout heeft zowel op directie als op strategisch en operationeel niveau ruime werkervaring. Hij combineert een positieve, enthousiasmerende aanpak met een kritische en analytische geest. In staat snel kernproblemen te herkennen, deze durven te benoemen op een positief kritische manier, en daarbij mensen motiveren de problemen op te lossen.

In 2014 richtte hij SPOT.On Consult op.

Wout Evers is te bereiken op 085 – 06 56 276 en via het contactformulier