Veiligheid…

Afgelopen week had Nederland een betreurenswaardige primeur, het eerste schietincident op een school.

 

Een scholier, die met verschillende wapens, waaronder een geweer, naar school was gegaan heeft meerdere, niet gerichte, schoten afgevuurd. Hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Het lijkt erop dat er dit jaar een toename is van dit soort incidenten; steekpartijen op scholen in Amstelveen, Breda en Rotterdam, steekpartij/aanslag op Amsterdam CS en ander acties/aanslagen door ‘verwarde personen’, een ‘psychiatrische patiënt’ of een ‘lone wolf’.

Op plaatsen waar de politie permanent aanwezig is, zoals bijv. op Amsterdam CS, kan erger vaak voorkomen worden. Maar hoe zit dat op plaatsen waar niet direct politie of speciaal getraind personeel aanwezig is? Hoe gaat het personeel en organisatie om met zo’n incident? Hoe had je organisatie deze situatie wellicht kunnen voorkomen? En stel, er gebeurt wel wat, hoe staat het dan met de weerbaarheid van het personeel en de organisatie?

Allemaal vragen om nu ècht bij stil te staan. Het Maurits Instituut kan je daarbij helpen. Samen met onze partners beschikken wij over de expertise om, samen met jou, een passende en werkbare aanpak te vinden.

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op. Bel ons op nummer 085 – 06 56 276 of klik op de knop.

Informatie aanvraag

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.