De kracht van samenwerken

Met trots kondigen wij de samenwerking aan tussen Bouman Beveiligingsopleidingen en het Maurits Instituut. Al enige tijd was het onze wens om meer te doen met Safety en Security en onze kennis op dit gebied aan te bieden, want militaire organisaties beschikken nu eenmaal over veel kennis en ervaring op dit gebied.

Wij zochten hiervoor een betrouwbare en open minded partner met een groot netwerk in deze wereld. Zo’n partner hebben we gevonden in Bouman Beveiligingsopleidingen en daar zijn we heel blij mee.

Bouman Beveiligingsopleidingen is gespecialiseerd in het opleiden van particuliere beveiligers en persoonsbeveiligers en is al meer dan 25 jaar een autoriteit op dit gebied. Bouman had al enige tijd de wens om de managementlaag van de Safety en Security wereld te kunnen bedienen met passende opleidingen en trainingen. Daarnaast wil Bouman innoveren op het gebied van opleiden en trainen en een stuk schaalvergroting realiseren.

Met deze samenwerking bundelen we civiele en militaire kennis en ervaring op het gebied van
safety en security, opleiden en trainen, visualisatie en simulatie, crisismanagement en (bedrijfs)continuïteit. Een hele sterke en unieke combinatie, zo is al gebleken.

Gezamenlijk gaan we in 2019/2020 het volgende realiseren:

 • Het ondersteunen van opleidingen en trainingen met behulp van visualisatie en simulatie. Dit maakt het mogelijk om:
  • De theorie en (bijna) alle praktijksituaties te beoefenen, van makkelijk tot moeilijk. Dit heeft als voordeel dat deelnemers, naast de verplichte examenstof, gerichter kunnen worden opgeleid.
  • Te simuleren welke factoren van invloed positieve en negatieve effecten kunnen hebben op bijvoorbeeld beveiligingsopdrachten of een (groot) evenement.
 • Het met simulatie en visualisatie ondersteunen van:
  • Het voorbereiden en plannen van evenementen.
  • Het testen van bestaande beveiligings-/crisisplannen.
  • Het voorbereiden van nieuwe calamiteiten-/crisisplanning.
  • De uitvoering van evenementen.
  • Het simuleren van mogelijke calamiteiten en crisissituaties.
 • Het aanbieden van opleidingen en trainingen voor leidinggevenden en managers in de Safety en Securitywereld. Denk hierbij aan cursussen en trainingen op het gebied van crisismanagement en bedrijfscontinuïteit en masterclasses over nieuwe beveiligingsconcepten en proactief beveiligen voor securitymanagers, gemeentes of scholen.
 • Daarnaast gaan we een geheel vernieuwde opleiding Persoonsbeveiliging voor de Nederlandse markt aanbieden. Het bijzondere aan deze opleiding is dat hij is opgebouwd uit korte betaalbare modules volgens de toonaangevende standaard van de SIA (Security Industry Authority).
 • In de toekomst kun je hiermee na het behalen van alle modules de SIA licence aanvragen.

Wij hebben er enorm veel zin in en verheugen ons om het bovenstaande, en meer, te realiseren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 gedachten over “De kracht van samenwerken”