Onno Ruiter

Onno Ruiter
Onno Ruiter

Onno is voormalig ICT-projectmanager, officier bij de Koninklijke Landmacht en nu ondernemer. Naast werkervaring in het bedrijfsleven en zijn werk als cavalerie officier heeft hij operationele ervaring opgedaan in o.a. Pakistan en Afghanistan. Tijdens zijn laatste functie bij de Koninklijke Landmacht heeft hij gewerkt als hoofd Command en Staff Training, waar hij verantwoordelijk was voor het organiseren en faciliteren van wargames ondersteund met simulatie en het selecteren en implementeren van nieuwe systemen.

Nadat hij Defensie verlaten had heeft hij zijn idee vormgegeven om met zijn kennis en ervaring op het gebied van crisisbeheersing, simulatie, leidinggeven, besluitvorming, commandovoering, operatiën en opleiden en trainen een bijdrage te kunnen blijven leveren aan de samenleving.

Dit resulteerde in 2013 in de oprichting van het bedrijf B-prepared. Dit bedrijf bood innovatieve en kwalitatief hoogwaardige (crisis) war games, waarbij gebruik gemaakt werd van bewezen militaire trainingsmethoden en besluitvorming processen, simulatie en visualisatie. B-prepared richtte zich op nationaal-, centrale- en lokale overheid, multinationals, petrochemische industrie, gezondheidszorg, NGO’s en logistieke bedrijven.

Om nog beter en breder invulling te kunnen geven aan het uitdragen van militaire kennis, ervaring en inzichten is eind 2014 samen met Jaap Jan Brouwer en Rob Evers het Maurits Instituut opgericht. De producten en diensten van B-prepared zijn nu onderdeel van het portfolio van het Maurits Instituut.

 

Onno Ruiter is te bereiken op nummer 085 – 06 56 276 en via het contactformulier