Ondernemen na Brexit

Waarmee kan een militair strateeg u helpen?

 

Het besturen en managen van een onderneming met handelsbelangen in Groot Brittannië is er niet makkelijker op geworden. Van de logistieke sector tot de gaming- en app-industrie, van klein tot groot, de onzekerheid van de gebeurtenissen als reactie op de Brexit treft bepaalde bedrijven in het hart.

 

Multinationals en financiele instellingen hebben zich op enigerleid wijze voorbereid. De meeste middelgrote bedrijven hebben dat niet.

De grote vraag voor veel directies is dan ook: wat nu? Wachten we af in de hoop dat de schade wel mee zal vallen? Of moeten we bakens verzetten, en hoe dan? Wat zijn de opties?

De gebruikelijke managementmodellen schieten nu tekort. Immers, alle variabelen zijn tegelijk in beweging, en het aantal variabelen is niet vast te stellen.

 

Militairen kennen een acroniem voor dit type situaties, zij noemen dat VUCA, wat staat voor Volatility, Uncertainty, Complexity en Ambiguity.

 

Militaire planners en strategen hebben de taak om in een politiek explosieve situatie, een vaak onzichtbare en onvoorspelbare vijand, vaak met ideologische beginselen, in kaart te brengen, en te bezien hoe diens invloed beperkt of bestreden kan worden. Daarbij weten zij om te gaan met dilemma’s en tal van onvoorspelbare factoren.

 

Hoe doet het leger dat?

BevelvoeringMilitaire organisaties beschikken over beproefde methodieken, zoals besluitvormingsmodellen, die een complexe omgeving terugbrengen tot overzichtelijke scenario’s, waar meerdere opties en Lines of operation met een handelingsperspectief uit rollen. Zij zijn grondig getraind op binnen- en buitenlandse militaire academies, en in de praktijk, met ingewikkelde casussen ,waarin bevolkingsgroepen economisch, politiek, ideologisch met elkaar in conflict zijn, en dat soms wel jarenlang.

 

Militairen hebben de software, de denkmodellen, die nodig is om complexiteit te herleiden tot keuzes voor management en bestuur.

 

Een schatkamer aan inzichten, en het Maurits Instituut kan ervoor zorgen dat u uw voordeel ermee kunt doen.

 

Hoe kan het Maurits Instituut u ondersteunen?

Wij faciliteren uw strategische beeld- en besluitvorming. Wij gaan echter niet op uw stoel zitten. Wij brengen samen met u de factoren van invloed, politiek-economische scenario’s, de besluitcriteria, uw eigen mogelijkheden en de besluiten die genomen moeten worden in kaart. Wij begeleiden u in dit proces, maar u staat aan het roer.

U kunt uzelf laten ondersteunen op meerdere manieren. Van zeer persoonlijk tot een online webinar.

 

Courses of Action staff meeting

Omschrijving : Onder begeleiding van zeer ervaren militair professionals uit de hoogste rangen gaat u met uw managementteam één of meerdere dagen aan de slag om uw strategische opties te ontwikkelen, samen met de criteria voor besluitvorming.
Locatie : Een militair inspirerende, en tegelijk ontspannende omgeving.
Bijzonderheden : Richtprijs voor een managementteam van 6 personen, 1 dag, incl. koffie, thee, lunch en diner: € 7.287,-

De genoemde richtprijs is exclusief 21% BTW en onder voorbehoud van wijzigingen. Facturering vindt voor 75% vooraf en voor 25% achteraf plaats.

Informatie aanvragen

 

 

Courses of Action seminar (boek snel, aantal deelnemers is beperkt!)

Omschrijving : Het Courses of Action Seminar neemt u mee in de wereld van het militaire strategie, inlichtingen-, plannings- en besluitvormingsproces. Aan de hand van enkele cases krijgt u methodieken aangereikt die u helpen om in een veranderende en onzekere omgeving opnieuw uw doelen en strategie te bepalen.
“Early bird” prijs : € 475,- per persoon (geldig t/m 15 augustus 2016)
Prijs (na 15-08) : € 575,-
Wanneer : 14 september 2016
Duur : 1 dag
Aantal deelnemers : Er is ruimte voor maximaal 100 deelnemers.
Locatie : Centrum van het land, wordt u nader over bericht.
Bijzonderheden : De genoemde prijs is exclusief 21% BTW, onder voorbehoud van wijzigingen en worden vooraf gefactureerd en voldaan.

Informatie aanvragen Direct aanmelden

 

 

Courses of Action webinar

Omschrijving : Volgt
Investering : Volgt
Wanneer : Volgt
Duur : 1,5 uur
Bijzonderheden : De genoemde prijs is exclusief 21% BTW, onder voorbehoud van wijzigingen en worden vooraf gefactureerd en voldaan.

Informatie aanvragen

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten over één van onze andere thema’s, of over wat het Maurits Instituut voor u kan betekenen, bel ons op 070 – 206 00 16

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.