Boek | Niemand is belangrijker dan het team

Boek - Niemand is belangrijker dan het teamIn ‘Niemand is belangrijker dan het team’ schetst brigade-generaal Otto Van Wiggen een verhelderend beeld van waar het in de huidige leiderschapscultuur vaak aan schort en waarom groepsbelang moet prevaleren boven het persoonlijk belang.
Goed leiderschap valt of staat volgens de generaal met integriteit en de bereidheid het eigen belang ondergeschikt te maken aan het teambelang. “Zonder vertrouwen in de leiding, een sterk ontwikkeld teamgevoel en een hecht onderling vertrouwen is het uitgesloten dat jouw mensen je tijdens de uitvoering van risicovolle operaties bereid zijn te volgen.”

Met dit boek wil Van Wiggen leidinggevenden in het militaire én het civiele domein uitdagen hun eigen leiderschapsgedrag te reflecteren en zo tot effectiever leiderschapsgedrag te komen. “Je bent als leider namelijk nooit uitgeleerd, ongeacht of je als leidinggevende in het militaire of civiele metier actief bent.”

‘Niemand is belangrijker dan het team’ biedt op een heldere, toegankelijke manier zicht op de visie van een authentiek gebleven leider die het altijd als een belangrijke taak heeft gezien zijn mensen te inspireren om gezamenlijk tot de hoogst haalbare resultaten te komen. Zijn ervaringen mogen dan hoofdzakelijk zijn gebaseerd op het werken op de werkvloer van de landmacht, dit boek zal ook voor velen daarbuiten een inspirerende kijk op leiderschap bieden.

 

Brigade-generaal Otto van Wiggen (1958)
Van Wiggen was commandant van het Korps Commandotroepen, de Luchtmobiele Brigade en van alle opleidingseenheden van de landmacht. Voor zijn prestaties als militair leider werd hij in 2012 onderscheiden met ‘De Bronzen Soldaat’, de hoogste onderscheiding die door de Commandant Landstrijdkrachten verleend kan worden. In 2009 publiceerde hij samen met twee andere militaire collega’s het boek ‘Tactiek om te begrijpen’.

 

Titel: Niemand is belangrijker dan het team
Auteur: Brigade-generaal Otto van Wiggen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina’s: 144
Uitvoering: Gebonden, hardcover
ISBN: 978-90-79763-14-6
Prijs: € 18,95