Koplopers in de Zorg | Resilience Awareness Check

Maak kennis met het thema Resilience en krijg een beeld van het weerstandsvermogen, de veerkracht – de Resilience – van uw organisatie, afdeling of team.

 

Resilience ofwel de veerkracht van een organisatie is de capaciteit van de organisatie om te anticiperen en te reageren op verandering en grote onvoorziene gebeurtenissen (crisis), te overleven én hier sterker door te worden.

Het platform Koplopers in de Zorg is geïnteresseerd in de Resilience van zorgorganisaties. Aangezien de politiek de grootste ‘disruptor’ is in de zorg is het interessant om te kijken waar een ieder staat aan het begin van een nieuwe kabinetsperiode. Daarnaast is het überhaupt goed om eens in de zoveel tijd na te gaan hoe weerbaar en wendbaar je organisatie is. Vandaar deze Resilience Awareness Survey.

De Resilience Awareness Survey dient voor u enerzijds als kennismaking met het thema Resilience, anderzijds levert het een idee op over hoe uw organisatie, afdeling of team is voorbereid op onverwachte gebeurtenissen of (be)dreigingen.

Na het afronden van de Survey ontvangt u, na uiterlijk 10 werkdagen, een exemplaar van het Survey-rapport. We wensen u veel plezier bij het invullen van de Survey en gaan er van uit dat de resultaten van de Survey leiden tot nieuwe inzichten.

Na het invullen van de onderstaande gegevens begint de survey.