Koninklijke ontmoeting

Onno en de PrinsTijdens de voorjaarsvakantie belande onze secretaris Onno Ruiter onverwachts in IJzendijke (Zeeland). Daar kwam een lang gekoesterde wens in vervulling; een ontmoeting met de inspirator van het Maurits Instituut, prins Maurits van Oranje.

Ondanks dat onze secretaris niet volgens het protocol gekleed was, was de Prins uiterst vriendelijk. Na een potje schaken en een goed glas kasteelbier in het authentieke café Le Cachot waren ze al heel gauw dikke vrienden. Dit was tevens een mooi moment om de prins officieel toestemming te vragen om zijn naam te mogen gebruiken voor ons mooie instituut. En zoals te verwachten viel, na een paar stevige kasteel bieren, stemde de Prins hiermee in. Sterker nog, hij vond het een hele eer.

De andere bestuurders van het Maurits Instituut, Jaap Jan Brouwer en Rob Evers, willen via dit bericht de Prins ook hartelijk danken voor zijn toestemming en zijn betrokkenheid.

 

Het monument refereert aan de inname van IJzendijke in 1604 door Maurits van Nassau. Maurits was een meester in het zorgvuldig en afgewogen voorbereiden van zijn militaire en politieke handelingen en zetten. Geen wonder dat hij een liefhebber van het schaakspel was.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.