Kerst, veerkracht en 2017

Kerst is een tijd om zowel terug als vooruit te kijken. Voor ons als Maurits Instituut en vooral ook voor de deelnemers was de lancering van o.a. de masterclasses Anders Kijken, Serious Gaming & Simulatie en Besturen in Chaos een succes.

Kerst is een viering van licht, vrede, hoop en verlangen. Tegelijk lijkt het alsof onze samenleving, ook op kerstmarkten, wordt bedreigd door terrorisme. Even zorgelijk, ook al kost dat ogenschijnlijk niet direct mensenlevens, zijn andere bedreigingen zoals cyber aanvallen, informatielekken en bestuurlijke crises.

Bescherming tegen terreur lijkt maar zeer ten dele mogelijk. Toch staan maatregelen die bedreigingen, verstoringen of aanvallen kunnen afwenden of pareren, onder groeiende belangstelling. Vooral van organisaties en bedrijven. Daarom starten wij in 2017 met “Organizational Resilience”.

Organizational Resilience ofwel het weerstandsvermogen en de veerkracht van een organisatie, is het vermogen om te anticiperen en te reageren op verandering en grote onvoorziene gebeurtenissen of crises, te overleven én hier sterker door te worden. Hierover meer in het nieuwe jaar.

 

“De enige bescherming tegen de wereld is een grondige kennis ervan.”

John Locke, Engels filosoof 1632-1704

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.