Inspelen op veranderingen, wie neemt u als voorbeeld?

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in de wereld, landen zijn zich anders tot elkaar gaan verhouden, zwaartepunten in economische ontwikkeling zijn verschoven, markten zijn steeds meer opgesplitst in deelmarkten met een niche karakter, innovaties vinden sneller plaats en aan organisaties worden steeds hogere eisen gesteld.

De vraag is hoe op deze veranderende wereld in te spelen. En van wie er veel te leren valt.

 

Opmerkelijk genoeg hebben militaire organisaties in de afgelopen eeuwen eenzelfde ontwikkeling doorgemaakt. Militaire organisatie opereren, al sinds mensen heugenis, op het scherpst van de snede in een vaak sterk concurrerende en complexe omgevingen. Inspelen op, en gebruik maken van op deze omgeving is één van de belangrijkste succes bepalende factoren.

Ze kennen ook een groot aantal organisatievormen en de daarbij horende wijze van leidinggeven, informatieverzameling, besluitvorming en uitvoering. Ze hebben de afgelopen decennia nog meer dan in het verleden geleerd om flexibel op elke verandering van omstandigheden in te spelen. Binnen enkele dagen kunnen ze zich transformeren vanuit een staande organisatie op een locatie naar een organisatie die soms duizenden kilometers ver weg in een netwerkachtige constructie samenwerkt met een veelheid aan andere militaire en civiele organisaties.

Deze flexibiliteit is ongekend en kan andere organisaties op allerlei terreinen inspireren. Bovendien, er is hier sprake van ‘proven technology, psychology en sociology’, want zonder dat overleef je niet als militaire organisatie.

 

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft uw organisatie ook te maken met veranderingen en heeft u behoefte aan een andere kijk hierop? Overweeg dan de Masterclass reeks “Anders Kijken”.

 
Rondom dit of één van onze andere thema’s bieden wij een breed scala aan producten en diensten; van verdieping per thema, masterclasses, trainingen, cursussen, lezingen en workshops tot en met intensievere begeleidings-, adviserings- en organisatieontwikkelingstrajecten. Tevens bieden wij mini-masterclasses aan als introductie op dit of één van onze andere thema’s.

 
Heeft u vragen of wilt u meer weten over dit of één van onze andere thema’s, of over wat het Maurits Instituut voor u kan betekenen, klik dan op de onderstaande knop of bel ons op 070 – 206 00 16

 
Meer info Opleidingen
 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.