Hackers vormen een grote bedreiging voor uw bedrijfscontinuïteit

In een vorig jaar verschenen rapport over digitalisering waarschuwt het Planbureau voor de Leefomgeving voor de gevolgen van een storing of hack van het elektriciteitsnetwerk. De steeds complexere ICT-toepassingen van deze tijd maken het elektriciteitsnetwerk kwetsbaarder voor storingen en uitval, maar zeer zeker ook voor cyberaanvallen.

 

Ook zonder een cyberaanval kan een klein probleem grote gevolgen hebben en leiden tot maatschappelijke ontwrichting, zo stelt het planbureau in haar rapport. Dit lijkt allemaal ver van ons bed, maar de kans hierop is zeer reëel. Onlangs nog waarschuwde het cybersecuritybedrijf Symantec dat hackers zijn binnengedrongen bij verschillende energiecentrales in de VS en Europa. De hackers lijken gelieerd te zijn aan een overheid en zouden hun controle over de systemen kunnen gebruiken om op bepaalde momenten de stroom uit te laten vallen.

 

Gevolgen voor bedrijfscontinuïteit

Een eventuele storingen of uitval van het elektriciteitsnetwerk kan ook grote gevolgen hebben voor de continuïteit uw organisatie. Probeert u zich de omvang van de schade maar eens voor te stellen als er 3 dagen of meer geen stroom is. Hoeveel kosten zal dit met zich meebrengen?
Hoeveel omzet loopt u mis als u en/of uw werknemers niet hun werk kunnnen doen. Loopt u wellicht ook nog reputatieschade op?

 

Het kan ook anders…

U kunt zich wellicht ook een ander scenario voorstellen.

Een scenario waarbij u vooraf hebt nagedacht over dit soort calamiteiten en waarbij u maatregelen heeft getroffen om de continuïteit van uw organisatie te waarborgen.

Een scenario waarbij u als organisatie sterker uit deze situatie komt omdat de mindset van uw organisatie anders is dan die van uw concurrentie.

…hoe krijg ik dit voor mekaar?

Het Maurits Instituut heeft om die reden samen met een van de Top docenten in de wereld omtrent crisismanagment de 3-daagse cursus  (Crisismanagement & Continuïteit) ontworpen om u beter voor te bereiden op allerlei crisissituaties, zodat u adequaat kunt anticiperen en reageren op (grote) verandering en (be)dreigingen. 

In deze cursus behandelen we niet alleen de theoretische toepassingen van de methodes, maar deze methodes worden daadwerkelijk toegepast op uw specifieke organisatie. Dit zorgt ervoor dat wanneer u de cursus heeft volbracht, uw organisatie daadwerkelijk goed tegen een stootje kan. Deze cursus helpt u daarmom adequaat om te gaan met o.a.:

  • Uitval van ICT-diensten of van andere kritieke infrastructuur?
  • Een onthulling van vertrouwelijke informatie?
  • Een onveilige situatie die ontstond door de door uw geproduceerde of geleverde producten?
  • Een geweldsincident, brand of inbraak?
  • Negatieve berichten op sociale media?
  • en veel meer…

Meer informatie over de cursus “Crisismanagement & Continuïteit”?
Klik hier om een gratis informatiepakket te ontvangen.

Als u zich voor 16 April aanmeldt, dan krijgt u ook nog eens €170 vroegboek korting.

Liever direct contact met ons opnemen, of heeft u andere vragen?
U kunt ons bereiken via info@maurits-instituut.nl of op 085 – 06 56 276.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.