Crisismanagement & Continuïteit

Crisismanagement & Continuïteit

Bedrijfscontinuïteit, Beveiligen en Crisismanagement, begrippen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Het beveiligen van eigendommen en objecten is hierin een belangrijke schakel. Het doel van beveiligen is tenslotte om te voorkomen dat onvoorziene gebeurtenis of (be)dreiging schade toebrengen aan de belangen van een organisatie of samenleving. Met beveiligen wordt dus in grote mate bijgedragen aan de continuïteit van een organisatie of samenleving.  

Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan is het belangrijk dat er tijdig adequate maatregelen worden getroffen om erger te voorkomen. Het onderschatten of negeren van zo’n, zeker in samenhang met het onderschatten van de impact, kan namelijk leiden tot een crisis.

Het voorkomen, voorbereiden op en managen van mogelijke crisissituaties (crisismanagement) is net als beveiligen een belangrijke stap in het waarborgen van de continuïteit een organisatie of samenleving. De praktijk wijst helaas uit dat veel organisaties onvoldoende zijn voorbereid op onverwachte gebeurtenissen of (be)dreigingen.

Hier liggen zowel kansen als uitdaging. Kansen; voor bijvoorbeeld beveiligingsbedrijven die als extra of nieuwe service hun klanten ontzorgen door niet alleen beveiligingsopdrachten uit te voeren, maar hen ook te ondersteunen bij het voorkomen, voorbereiden op en managen van mogelijke crisissituaties. Uitdagingen; voor (crisis)organisaties en overheden die zich realiseren dat de thema’s crisismanagement en continuïteit serieus aandacht vereisen.

Wij bieden

Om u beter voor te bereiden op crisissituaties, zodat u adequaat kunt anticiperen en reageren op (grote) verandering en (be)dreigingen, hebben wij voor u de cursus “Crisismanagement &  Continuïteit” ontwikkeld.

Uniek aan deze cursus is dat we algemene kennis over crisismanagement hebben gecombineerd met:

 • De resultaten van een grootschalig internationaal onderzoek naar verscheidene crises.
 • Kennis en ervaring vanuit de Krijgsmacht.

Tijdens deze cursus leert u o.a.

 • Hoe u met een professionele en goed opgeleide organisatie nagenoeg elke situatie het hoofd kan bieden.
 • Wat de onderlinge samenhang is tussen de thema's Crisismanagement en Continuïteit.
 • Hoe u beter in staat bent de risico’s van uw organisatie te inventariseren en in te schatten.
 • Hoe u preventieve maatregelen kunt opstellen en doorvoeren om een crisissituatie te voorkomen.
 • Hoe u in staat bent een goed functionerend en goed geoefend crisisteam samen te stellen en daar leiding aan te geven, of een goed functionerend en goed geoefend deelnemer van een crisisteam te zijn.

Voor wie?

De cursus is voor iedereen die binnen zijn functie of functiegebied een volledige of gedeeltelijke verantwoordelijkheid heeft in crisismanagement en/of (bedrijfs)continuïteit. De opzet van de cursus is zowel geschikt voor grote en kleine organisaties. Denk daarbij aan:

 • Directie- en managementteams
 • Hoofd BHV, hoofd KAM, hoofd Veiligheid
 • (Aankomende) crisis professionals
 • Bestaande crisismanagement teams
 • Bestaande crisismanagement organisaties met behoefte aan reflectie en deskundig advies
 • Beveiligingsbedrijven die hun klanten willen ontzorgen door niet alleen beveiligingsopdrachten uit te voeren, maar hen ook te ondersteunen bij het voorkomen, voorbereiden op en managen van mogelijke crisissituaties.

Mis deze unieke cursus niet

Tijdens deze unieke krijgt u les van experts die beschikken over nationale en internationale, militaire en civiele kennis en ervaring op het gebied van crisismanagement en bedrijfscontinuïteit. Zowel in theorie, maar vooral vanuit eigen praktijk ervaring. Daarnaast beschikken wij over een gloednieuwe praktijkruimte waarin we crisissituaties kunnen simuleren. Dit stelt u als deelnemer in staat de aangeleerde stof direct in de praktijk te beoefenen. 

Deelname kosten: € 2.455,-
Early Bird prijs :€ 2.255,- (geldig tot 6 weken voor aanvang)
Start cursus:Oktober 2019
Cursusduur:3 dagen
Aantal deelnemers: Min. 8 en max. 12
Cursus locatie:Hilversum

Geeft u de voorkeur aan een in-company cursus? Informeer dan naar de mogelijkheden. Voor groepen is maatwerk of het volgen van een deel van de modules ook een mogelijkheid.

De deelnamekosten voor deze cursus zijn inclusief documentatie, koffie en thee, lunch en exclusief 21% BTW,. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de cursus gefactureerd en voldaan.

In de brochure vindt u uitgebreidere informatie over de inhoud van deze cursus. Zodra de cursusdata bekend zijn informeren wij u hierover.

 

 

Heeft u vragen of wilt u op de meer weten over één van deze producten of diensten? Klik dan op de bovenstaande knop of bel ons op 085 – 06 56 276.