Centrum voor Veiligheid van start

Op 15 april gaat, in Hilversum, het Centrum voor Veiligheid van start. Dit unieke centrum richt zich op het veiliger maken van de samenleving door het aanbieden en faciliteren van opleidingen, trainingen, advies en ondersteuning aan bedrijven, organisaties, overheden en individuen.

 

Het Centrum voor Veiligheid is het directe resultaat van de in juli ’19 aangekondigde samenwerking tussen Bouman Opleidingen en het Maurits Instituut. Sindsdien is er hard gewerkt aan het realiseren van de gestelde doelen. Eén daarvan is het realiseren van dit unieke centrum.

 

Maar wat is het Centrum voor Veiligheid precies en wat is de toegevoegde waarde van dit centrum? Het Centrum voor Veiligheid combineert kennis en ervaring op het gebied van opleiden en trainen, beveiliging, (bedrijfs)continuïteit, crisismanagement en simulatie. Al deze kennis en ervaring is nu samengebracht onder één dak. Met deze stap kunnen we niet alleen voorzien in preventieve maatregelen, zoals bijv. het opleiden en trainen van beveiligingspersoneel, maar kunnen we ook ondersteuning bieden bij het detecteren en stoppen van mogelijke (be)dreiging en eventueel bij het herstellen van bedrijfsprocessen, indien dat onverhoopt nodig is. (Zie onderstaande schema.)

Naast alle kennis en ervaring onder één dak beschikt het Centrum voor Veiligheid ook over een aantal unieke tools. Zo beschikt het centrum o.a. over virtuele les ondersteuning die het mogelijk maakt om cursisten te trainen in het omgaan met een grote diversiteit aan situaties en verschillende omgevingen.

Daarnaast beschikt het Centrum voor Veiligheid over een Decision Support Room. Deze ruimte is speciaal ontworpen voor het faciliteren van trainingen op het gebied van bedrijfscontinuïteit, crisismanagement en Decision Support en is daarnaast ook geschikt voor operationele ondersteuning. De Decision Support Room beschikt over meerdere beamers, een interactieve 55 “ touchtable, whiteboards en gaming/ simulatie ondersteuning.

Heeft u vragen of wilt u weten wat het Centrum voor Veiligheid voor u kan betekenen, klik dan op de groene knop. U kunt natuurlijk ook gewoon bellen, het nummer is 035 – 737 02 55.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.