Wat kunt u leren van het leger? 1


Masterclass 02

Militaire inzichten als bron van inspiratie voor leiders en managers.

Op 12 januari 2016 gaat bij de Maurits Academie een unieke reeks masterclasses ‘Anders Kijken’ van start. Tijdens deze masterclasses delen gerenommeerde sprekers uit militaire en civiele organisaties hun kennis met ambitieuze en nieuwsgierige managers, leiders en bestuurders uit alle sectoren. Het doel: verbinden, inspireren en van elkaar leren en daarmee de prestaties van uw organisatie verbeteren.

De masterclass reeks richt zich concreet op wat bedrijven kunnen leren van militaire organisaties. In acht masterclasses komen theorie en praktijk bij elkaar: hoe kan je onderwerpen als teams en teamperformance, besluitvorming en leiderschap toekomstgericht invullen? Hoe kunnen andere besturingsconcepten en bedrijfsprocessen organisaties verstevigen?

 

Meer info…

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Wat kunt u leren van het leger?

  • P. Gielen Bericht auteur

    Twee eerste oprispingen: eindelijk en interessant. Maar tevens een waarschuwing dat niet wederom vervallen moet worden in de managementval. Termen als teamperformance, besturingsconcepten en bedrijfsprocessen worden door vele managers gebruikt in hun dagelijks doen en laten, maar blijken veelal holle vaten te zijn. Waar draait het nu eigenlijk om? We willen toch dat de mens centraal staat, dat zich gesterkt, versterkt en gewaardeerd voelt, dat die het verschil kan maken omdat hij of zij gehoord wordt en serieus genomen wordt, dat de leider juist leiderschap vertoond als hij zichzelf niet aan de top van de ladder zet, maar juist aan de bodem, dat de leider juist anderen voor laat gaan en het juiste voorbeeld geeft (‘leaders eat last’!). Juist deze aspecten komen niet uitdrukkelijk naar voren in uw vooraankondiging en uitnodiging en daarmee laat u, wat mij betreft, een steek vallen. Maar wellicht behandelt u het nog wel in de masterclasses.