Vergroot je slagkracht

In een snelle, onzekere, complexe en vage wereld

 

Elke organisatie heeft te maken met snel opeenvolgende veranderingen. Van managers wordt dan ook verwacht dat zij hier snel op reageren, of, beter nog, op anticiperen. De wereld van vandaag wordt ook wel een VUCA wereld genoemd, een snelle, onzekere, complexe en vage en dubbelzinnige wereld.
vuca-01

VUCA staat voor “Volatility, Uncertainty, Complexity en Ambiguity”. Vrij vertaald betekend dit snel veranderend, onzeker, complex en vaag . Het gaat dus om een continue veranderende markt met hoge onzekerheid en complexiteit die lang niet altijd helder is. Zeg maar gerust de wereld waarin wij ons nu bevinden. En een wereld die de komende jaren hoogstwaarschijnlijk steeds meer VUCA gaat worden.

 

In zo’n VUCA wereld moeten leiders, meer dan ooit, flexibel en visionair zijn. Door het uitdragen een heldere visie, door initiatieven die orde in de chaos scheppen, door zaken weer simpel maken en met het inbouwen van flexibiliteit. Het wordt door de hoge mate van verandering, onzekerheid, complexiteit en vaagheid immers steeds moeilijker om vast te houden aan de lange termijn plannen.

 

Het begrip VUCA is ontstaan in het Amerikaanse leger. Het beschrijft het concept dat militairen tijdens planning en uitvoering van (ingewikkelde) operaties voortdurend worden geconfronteerd met tal van dilemma’s en schijnbare tegenstellingen. In zo’n situatie wordt er een groot beroep gedaan op kritisch denken, besluitvaardigheid, leiderschap en moed.

 

De krijgsmacht is een tot nu toe onontgonnen bron van waardevolle inzichten voor elke manager. Managers die voorop willen lopen, en niet achter willen raken. De masterclass reeks “Anders Kijken” van het Maurits Instituut verruimt het kennisrepertoire van u als manager met op militaire leest geschoeide inzichten en methodieken. En levert een essentiële bijdrage aan een scherper managers-brein.

 

Wat zijn de benefits van de masterclass reeks?

  • Inzicht in militair denken voor houvast in disruptieve omgevingen;
  • Verhogen van de persoonlijke wendbaarheid;
  • Kritisch en logisch denken voor betere opties en betere beslissingen;
  • Toegang tot een waardevol netwerk van alumni, sprekers en adviseurs.

 

Op 10 januari 2017 gaat voor de tweede keer de unieke reeks masterclasses ‘Anders Kijken’ van start. Tijdens deze masterclasses delen gerenommeerde sprekers uit militaire en civiele organisaties hun kennis met ambitieuze en nieuwsgierige managers en leiders uit alle sectoren. Het doel: verbinden, inspireren en van elkaar leren en daarmee de prestaties van uw organisatie verbeteren.

 

Schrijf je nu, er is beperkt plaats.

 

Meer info…

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *