Officiële oprichting Maurits Instituut 3


Maandag 13 oktober is het dan zover, de officiële oprichting van het Maurits instituut. Hoewel Jaap Jan Brouwer, Onno Ruiter en Rob Evers al geruime tijd bezig zijn met het opzetten van het Maurits instituut moeten de handtekeningen nog gezet worden.

Het Maurits Instituut heeft zich laten inspireren, en doet dat nog steeds, door militaire organisaties die op het scherpst van de snede moeten opereren in sterk concurrerende en complexe omgevingen. Net als veel andere organisaties dat doen, maar toch anders. Ons doel is dan ook om militaire kennis en ervaring toegankelijk te maken voor organisaties en bedrijfsleven en zo de prestaties in deze organisaties te verhogen. Daartoe organiseren we seminars, symposia en trainingen.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Officiële oprichting Maurits Instituut

 • Mark Dekker

  Als voormalig beroepsofficier ben ik er van overtuigd dat de militaire kennis veelvuldig gebruikt kan worden in andere sectoren. Ik wil mij graag aanmelden voor de nieuwsbrief

  Met vriendelijke groet,
  Mark Dekker
  06-21917896

 • Roland Keja

  Goed dat dit instituut wordt opgericht, maar ook triest dat het nodig is. Waarschijnlijk komt de oprichting toch voort uit het gebrek aan kennis van organisaties en bedrijfsleven over de meerwaarde van militaire kennis en ervaring voor hun prestaties. Als werkzoekende kan ik daar over meepraten.

  Uit enige sollicitatiegesprekken:

  – ‘U heeft in dienst gezeten, heeft u last van PTST?’

  -‘U bent uitgezonden geweest; hebt u veel mensen doodgeschoten?’

  Jarenlang werkzaam geweest in de communicatie van de landmacht heb ik daar – kortom – nog niet eens het echte militaire handwerk gedaan zoals de meeste (ex-)militairen. Succes dus met jullie werkzaamheden!

 • John van der Veer

  Mannen, gefeliciteerd met dit initiatief en het bereiken van deze mijlpaal.
  Als Boardroom Consultant werk ik dagelijks met Managementteams van midden en grote bedrijven.
  De saamhorigheid en kameraadschap zoals wij die kennen vanuit ‘Het groene pak’ is in deze teams vaak ver te zoeken. Dit alles met voorspelbare resultaten.
  Ben erg nieuwsgierig hoe jullie het e.e.a. gaan vormgeven.
  Als jullie het gevoel hebben dat ik een bijdrage kan leveren dan sta ik daar open voor.

  Succes!

  Met vriendelijke groet,
  Maj (R) John van der Veer